نورپردازی داخلی

اصول نورپردازی داخلی ساختمان


اهمیت نور پردازی‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی خانه بر هیچ کس پوشیده نیست. نورپردازی‌ها کمک می‌کنند تا دکوراسیون داخلی فضاها زیباتر به نظر بیاید.هر بنایی،با نورپردازی جذابتر می شود و اگر نورپردازی داخلی و سیستم روشنایی ساختمان هماهنگ با دکوراسیون داخلی باشد،محیطی شیک و جذاببوجود می آورد که می تواند هر بیننده ای را مجذوب خود کند.نورپردازی داخلی ساختمان به برطرف کردن مشکلات ظاهری بنا و احساس خوب ساکنین کمک می کند.هماهنگی نورپردازی داخلی و دکوراسیون داخلی انکارناپذیر است بنابراین کارایی بنا هر چه که باشد با نورپردازی داخلی ساختمان، نمود زیباتری پیدا می کند.در واقع نورپردازی می تواند کمکی مؤثر برای دکوراسیون داخلی باشد .

تورپردازی ساختمان

انواع روشنایی در نورپردازی داخلی ساختمان

نور طبیعی :اولین و بهترین منبع روشنایی است و بیشترین تأثیر را در دکوراسیون داخلی دارد و بایدمناسب ترین بهره از انعکاس نور طبیعی برده شود.نور طبیعی می تواند جلوه ای از هنرمندی در نورپردازی تلقی شود که بر روی اشیا انعکاس یافته است.

نورکلی : در واقع نور کلی و اصلی ساختمان همان نوری است که معمولاً به صورت سراسری درنورپردازی  استفاده می شود.اهمیت نورغالب بر محیط در نورپردازی داخلی به اندازه ای است که می تواند احساس ساکنین را تحت تأثیر قرار دهد.به طور کلی این نور توسط منابع نوری سقفی و بزرگ تأمین می شود.کم و یا زیاد بودن نور اصلی احساس ناخوشایندی را می تواند ایجاد کند.

روشنایی موردی : این نوع روشنایی بیشتر برای جلب توجه به کار می رود و در نمای داخلی ساختمان کاربرد زیادی دارد.با این نورپردازی می توان اشیا مورد نظر را برجسته تر نشان داد.بیشترین کاربرد این نوع نورپردازی نشان دادن ویژگی های یک شی است که با نور نقطه ای امکان پذیر است.این نور می تواند رنگی و در تضاد با نور اصلی باشد که در این صورت توجه بیشتری را به خود جلب می کند.

بهترین چراغی که میتوان از آن برای این منظور استفاده کرد چراغ دیواری است که روی یک تابلو فرش یا تابلوی نقاشی به کار می رود. چراغ های دیواری می توانند به عنوان چراغ بالا آینه ای هم استفاده شوند و نور کافی برای اصلاح جلوی آینه حمام و دستشویی را به شما بدهند.

یکی از پر طرفدارترین چراغ های دیواری و سقفی که به عنوان یک منبع نور بسیار مناسب جهت نورپردازی بر روی دیوار و سقف مورد استفاده قرار گیرد، دیوار کوب مدل سینا محصول شرکت فده است. دیوارکوب سینا قابلیت چرخش و جهت دهی نور را دارد و در چهار رنگ طلایی، برنزی نقره ای و پتینه سفید و طلایی قابل انتخاب است و می تواند با کلید و پریز مدل سینا و قاب هالوژن کلاسیک مدل سینا بصورت همزمان مورد استفاده قرار گیرد.

اصول نورپردازی

بهترین نور در نورپردازی داخلی ساختمان

چگونگی استفاده از نورها و تقسیم بندی آنها داخل ساختمان،براساس سلیقه صاحبان و شرایط ساختمان انتخاب می شود .نور طبیعی به علت رایگان بودن آن از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر است بنابراین تا حد امکان از نور طبیعی برای روشنایی استفاده کنید ،وجود پنجره های بزرگ به استفاده از نور طبیعی کمک می کند.
لامپ های سقفی، نورهای ملایم بر روی اشیا، استفاده از لامپ های جدید با مصرف بهینه و نحوه چینش نوری ساختمان در هر بنا تفاوت داشته و با توجه به کارایی بنا تنظیم می شود .بهترین نورپردازی نورپردازی است که میزان روشنایی چراغ‌ها، ترکیب درست نور روز و کنترل شدت آن، سلایق شخصی ،نحوه کنترل نور در آن رعایت شده است.
استفاده از کلید و پریز خاص در کنار منابع نوری استفاده شده میتوانید مکمل طراحی نورپردازی در ساختمان باشد.

اصول نورپردازی فضاهای داخلی ساختمان

نورپردازی، سبب بهتر دیده شدن فضای شما خواهد شد و زیبایی طراحی دکوراسیون را دو چندان می کند. استفاده از نورهای مخفی، بخصوص لامپ های هالوژن و ال ای دی در طراحی داخلی آپارتمان‌ها امروزه بسیار رایج است. ‌‌
در یک خانه، تمام فضاها مهم هستند و نمی‌توان گفت اتاق خواب ارزش کمتری دارد یا نورپردازی سرویس بهداشتی مهم نیست. بنابراین ،باید در هر طراحی، بهترین عملکرد خود را پیاده سازی نماید. اتاق نشیمن، محل غذاخوری، آشپزخانه، سرویس بهداشتی و … همگی باید مورد توجه باشند

در طراحی نورپردازی داخلی ساختمان، استفاده از نور در سقف و دیوار، پراهمیت ترین نقاط برای نورپردازی هستند. در فضای نشمین،‌ استفاده ازلوستر شیک در سقف و استفاده از نورهای مخفی باعث ایجاد تفاوت با سایر فضاها می شود. از عناصر مهم دکوراسیونی مانند یک آباژورشیک که می‌تواند آرامش را برای فضا به همراه داشته باشد غافل نشوید.

نورپردازی سقف

در نورپردازی داخلی ساختمان به نکات زیر توجه کنید:

  • علاوه بر توجه به کاربرد ، با تنظیم و ترکیب نور محیطی ‌یک فضای گرم وجذاب بوجود بیاورید.
  • برای همه فضاها علاوه برنور کاربردی،نورهای تزیینی هم ایجاد کنید
  • با متمرکز کردن نور بر روی جاذبه‌ها و جزییات معماری در فضای نشیمن، زیبایی آنرا بیشتر کنید.
  • بهره وری انرژی مصرفی را به حداکثر برسانید
  • میزان نور مورد نیاز را براساس ابعاد و فرم محل ، نحوه استفاده از فضا وتوجه به فعالیتی که در آن انجام میشود،تنظیم کنید.
  • سن و سال افرادی که در منزل زندگی می‌کنند، فاکتور مهمی برای انتخاب روشنایی است زیرا سالمندان به نور حساستر هستند.