چراغ ها عامل مهمی برای مطالعه به شمار می روند ، اگر نور اتاقی که در آن مطالعه می کنید مناسب نباشد باعث خستگی و چشم درد شما خواهد شد و علاوه بر اینکه می تواند موفقیت تحصیلی و یا کاری شما را به شدت تحت تاثیر قرار دهد به سلامتی شما نیز لطمه خواهد زد.با این حساب چه نوری برای مطالعه مناسب است و به چشمان ما آسیب نمی رساند؟
نور زرد یا سفید؟حتما شما هم بارها به این سئوال برخورد کرده اید به چه جوابی رسیده اید؟ هیچ منبع علمیای که تایید کند کدام یک از این نورها برای مطالعه بهتر است، وجود ندارد . برای نورپردازی مناسب محل مطالعه بهتراست ازترکیب نور سفید و زرد استفاده شود ولی انتخاب نهایی براساس سلیقه و عادت افراد انجام می شود. برخی از افراد به مطالعه در نور سفید عادت دارند و برخی دیگر به نور زرد و عده ای هم ترجیح می دهند از ترکیب این دو نور استفاده کنند. پیشنهاد می کنیم مقاله تناسب در نورپردازی سایت شرکت فده را مطالعه کنید.
چه نوری برای مطالعه مناسب است؟ بدون شک بهترین پاسخ برای این سئوال نور طبیعی است! اگر اتاقی با پنجره های بزرگ دارید از آن نهایت استفاده را ببرید، نور طبیعی می تواند نیاز شما به روشنایی و چراغ را رفع کند و تاثیر مثبتی برخلق و خوی شما بگذارد، منتها این نکته را هم در نظر بگیرید که قرار دادن میز در مقابل پنجره، تابش مستقیم آفتاب و نور خورشید را به همراه دارد که می تواند صدمات و آسیب های فراوانی را به شما وارد کند، پس از این ایده بد دوری کنید. همانطور که می دانید نور طبیعی همیشگی نیست و با غروب خورشید خاموش می شود پس باید به سراغ منابع جایگزین آن برویم!
هرکدام از بخش ها و قسمت های مختلف یک خانه بسته به نیاز و فعالیتی که در آن انجام میگیرد به یک میزان نور مشخصی احتیاج دارد.امروزه کارشناسان میزان نور لازم برای هر قسمت از خانه را تعیین کرده اند مثلا اتاق پذیرایی ۲۰۰ لوکس، آشپزخانه ۲۵۰ لوکس،اتاق خواب ۱۸۰ لوکس و میزان نور لازم برای محیط های آموزشی و مطالعه کردن بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ لوکس است، اما حتی شدت و اندازه نور نیز بستگی به سلیقه افراد دارد و به طور کلی نمی توان در مورد آن نظر داد.تحقیقات نشان داده است افزایش روشنایی و نور محیط بر عملکرد و یادگیری دانش آموزان تاثیر مستقیم می گذارد و موجب می شود دانش آموزیان در خواندن و نوشتن و البته انجام محاسبات بهتر عمل کنند. به این نکته نیز توجه کنید که بهترین جهت تابش نور این است که نور به صورت مستقیم بر روی کتاب تابانده نشود و نباید از سطح کاغذ انعکاس داشته باشد زیرا انعکاس نور به چشم آسیب میرساند، نور باید از پشت سر یا بالا به کتاب بتابد. از نورپردازی شدید و استفاده زیاد از لامپ ها بپرهیزید! همانگونه که کمبود نور باعث خستگی چشم و سردرد می شود،نور زیاد نیز می تواند به چشم آسیب برساند. بهترین فاصله منبع نور تا کتاب بیش از یک ونیم متر و فاصله مناسب چشم تا صفحه کتاب هنگام مطالعه بیست تا چهل سانتیمتر است.
مطالعه کردن و انجام تکالیف به یک سطح روشنایی بالاتری از نوردهی متوسط و معمول اتاق ها احتیاج دارد ما برای دست یافتن به این روشنایی به سراغ چراغ ها می رویم، چراغ ها نور مورد نیاز ما برای انجام فعالیت های روزمره را فراهم می کنند، در اینجا به چند نوع چراغ و منبع نور مناسب مطالعه اشاره می کنیم
چراغ های هالوژن می تواند نور زیبا و ملایمی را برای اتاق فراهم کنند. استفاده همزمان این چراغ ها که نور نقطه ای دارند با چراغ های سقفی که نور کانونی اتاق را فراهم می کنند به یک روش مرسوم برای نورپردازی هنگام مطالعه تبدیل شده است.برخی از قاب های این چراغ های هالوژن امکان چرخش و جهت دهی به نور را دارند.برای دیدن انواع هالوژن های سقفی توکار روی لینک انواع هالوژن کلیک کنید.
نمی شود وقتی در مورد نور مناسب مطالعه صحبت می کنیم به سادگی از کنار چراغ های مطالعه بگذریم! چراغ های مطالعه خواندن را لذت بخش و آسان کرده و از خستگی چشم ها جلوگیری می کنند، البته تنها نمی توان به نور چراغ های مطالعه اکتفا کرد و به سراغ دیگر لوازم روشنایی نرفت، زیرا ان ها به تنهایی نمی توانند تمامی نور مورد نیاز مطالعه را فراهم کنند.
چراغ های مطالعه امروزه به ۳ دسته کلی چراغ های ایستاده ،چراغ های دیواری و چراغ های رومیزی تقسیم می شوند، اگر در اتاق نشیمن مطالعه می کنید از چراغ های ایستاده بهره ببرید،چراغ های ایستاده در کنار صندلی راحتی فضایی گرم و دنج و مناسب مطالعه را برای شما به ارمغان می اورند.برای دیدن انواع آباژور های ایستاده روی لینک انواع آباژور کلیک کنید
اگر دوست دارید که قبل از خواب کمی مطالعه داشته باشید،روزنامه بخوانید و یا معما حل کنید به یک چراغ دیواری و یا چراغ رومیزی احتیاج خواهید داشت. شاید چند سال پیش طرح ها و مدل های محدودی از این چراغ ها در بازار موجود بود اما امروزه حق انتخاب شما گسترش یافته و محدود به دو یا سه مدل نیست .
اگر اتاقتان حال و هوایی کلاسیک دارد از چراغ های مطالعه با طرح های نوستالژیک استفاده نمایید، آباژور ها با نور ملایمی که پخش می کنند مثال خوبی برای این مورد هستند.
چراغ های مطالعه ی مدرن سادگی و زیبایی را برای محیط به ارمغان می آورند و بعضی از مدل های آن ها فضای خیلی کمی را اشغال می کنند.
این چراغ های رومیزی را بر روی میز تحریر خود قرار دهید، ملاک خرید چراغ مطالعه رومیزی را میزان نورپاشی آن بر روی میز و کتاب بگذارید و بعد به زیبایی آن توجه کنید.
اگر به فضای میز کنار تخت خود احتیاج دارید چراغ های دیواری را به کار بگیرید! این چراغ ها در سبک های کلاسیک و مدرن، و در جنس های مختلف موجود هستند، که بعضی از آن ها قابلیت چرخش و جهت دهی به نور را دارند و این امکان را به شما می دهند که زاویه نور را برحسب سلیقه خود تنظیم کنید.